Мост пушта низ воду лидера ХДЗ-а?

Агенције
Мост пушта низ воду лидера ХДЗ-а?

Загреб - Посланици листе "Мост", коалиционог партнера ХДЗ-а, гласаће за опозив првог потпредсједника Владе Томислава Карамарка, тврде поједини чланови ове листе.

Члан "Моста" Ружица Вуковац потврдила је новинарима да се они још увијек договарају, али да ће већина бити за изгласавање неповјерења Томиславу Карамарку.


Одмах након њене изјаве, Роберт Подолњак, посланик са листе "Моста", ублажио је тај став изјавом да ће "Мост" о опозиву Томислава Карамарка, лидера ХДЗ-а, одлучити кад за то дође вријеме.

"Нисмо колективно одлучивали. Нећемо се појединачно изјашњавати. Одлучићемо кад буде вријеме на Националном вијећу и Клубу заступника", поручује Подолњак.

Јуро Мартиновић из "Моста" каже да је тешко данас рећи да ли ће бити "за" или "против" опозива.

Још два посланика "Моста" гласаће за опозив - Буљ и Кристић. Они сматрају да Карамарко након афере са МОЛО-ом не може да остане на садашњој функцији, јер се ради о сукобу интереса.

Гласање о повјерењу Карамарку затражили су СДП и ХСУ након што је "букнула" афера у вези са услугама које је фирма Карамаркове супруге Ане пружала лобисти МОЛ-а Јосипу Петровићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана