Младић претучен у гаражи у Пули: Шест ухапшених, двојица из Србије

Танјуг
Младић претучен у гаражи у Пули: Шест ухапшених, двојица из Србије

У Полицијској станици Пула завршена је криминалистичка истрага након које су четворица мушкараца, од којих двојица из Србије, осумњичени да су починили кривично дјело тешка тјелесна повреда и прекршај из Закона о набавци и посједовању оружја.

Још двојица мушкараца осумњичена су да су заједно с са првоосумњиченим 31-годишњаком починили кривично дјело тешка тјелесна повреда у покушају и протвправно лишавање слободе, преноси портал индеџ.хр.

Како је наведено, мушкарци су ухапшени у петак ујутро на адресама пребивалишта, при чему је један од ухапшених, 31-годишњи држављанин Србије, кроз прозор стана бацио пиштољ марке Црвена застава, који незаконито посједује.

Прва четворица се сумњиче да су 28. јула маскирани у гаражи трговачког центра на Стоји пришли с леђа и физички напали 48-годишњака тако што су га ударали рукама и ногама по тијелу. Нападнути мушкарац задобио је тешке повреде.

Приликом претреса аутомобила и станова осумњичених пронађено је више боксера, бејзбол палица, сузаваца, капа са прорезима за очи, радиовеза, илегалног ватреног оружја, од чега пет пиштоља марки Беретта и Црвена застава, више комада разне муниције и једна иницијална електрична детонаторска каписла за активирање минско-експлозивних средстава, наводи index.hr.

Истрагом је утврђено да је првоосумњичени 31-годишњак један од пронађених пиштоља отуђио из куће на подручју Лижњана у власништву 80-годишњака, у коју је провалио.

Такође, двојица мушкараца стари 32 и 46 година сумњиче се да су заједно с првоосумњиченим 31-годишњаком 2. августа око 3 сата у угоститељском објекту у Улици Рива физички напали једног 20-годишњака и против његове воље одвукли га у другу просторију у објекту, у којој су га бацили на под и физички напали, а након тога су га избацили из објекта.

Нападнути мушкарац је лакше повријеђен.

Осумњичени се налазе у притвору и против њих ће бити поднијет оптужни предлог.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана