Митрополит Амфилохије: Црква остаје посвећена сарадњи са државом

Срна
Митрополит Амфилохије: Црква остаје посвећена сарадњи са државом

ЦЕТИЊЕ - Његово високо преосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије честитао је лидеру Демократске Црне Горе Алекси Бечићу избор за предсједника Скупштине и поручио да Српска православна црква остаје посвећена сарадњи са државом на обострану корист и напредак.

Митрополит Амфилохије је изразио очекивање да Скупштина демократским одлукама одигра важну улогу у унапређењу вјерских слобода и очувању вјерског живота, што је деценијама било угрожено у овој земљи.

Он сматра да Бечићу послије вишедеценијског једнопартизма неће бити лако да управља домом народног представништва и покуша да унаприједи парламентарни живот, који је основ сваке демократије.

“Али, будући да сте досадашњим дјеловањем успјели да истрајете на путу исцјељења погубних црногорских подјела, надамо се да ћете то постићи и у црногорској Скупштини”, рекао је митрополит Амфилохије.

Он је оцијенио да Црна Гора није и не смије да буде, као до сада, земља поражених и побједника, “патриота” и “издајника” већ сигурна кућа за сваког њеног грађанина и за сваки идентитет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана