Митрополија: Вјерници неће приствовати помену Амфилохију

Танјуг
Митрополија: Вјерници неће приствовати помену Амфилохију

ЦЕТИЊЕ - Митрополија црногорско-приморска саопштила је да ће сутра, поводом 40 дана од смрти митрополита Амфилохија Радовића, служити литургију и четрдесетодневни помен у свим парохијским и манастирстирским црквама у МЦП и Епархији будимљанско-никшићкој.

Због сложене епидемиолошке ситуације, како је саопштено, литургијама ће присуствовати искључиво свештенство и монаштво.

У Саборном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици биће служена света архијерејска литургија у којој ће учествовати више архијереја Српске православне цркве.

“Имајући у виду озбиљно епидемиолошко стање у Црној Гори, а сходно препорукама надлежних здравствених институција и званичним ставом и благословом наше Цркве, литургији ће присуствовати искључиво свештенство и монаштво, док ће свим вјерницима бити омогућено да током цијелог дана прилазе и поклоне се гробу блаженопочившег митрополита Амфилохија, помоле се и запале свећу за покој његове душе”, саопштено је из МЦП.

У саопштењу МЦП и Епархије будимљанско-никшићке стоји да ће литургија бити затворена за све новинарске екипе, а да ће бити емитован директан видео и аудио пренос путем интернет сајтова Митрополије и радија Светигоре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана