Милошевић објаснио зашто ове године не иде у Книн

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Потпредсједник Владе Хрватске Борис Милошевић изјавио је данас да ове године неће доћи на обиљежавање Олује у Книну.

Потпредсједник Владе Хрватске Борис Милошевић је приликом посјете Ромском меморијалном центру у Уштици поводом Међународног дана сјећања на Роме који су страдали у Другом свјетском рату искористио прилику да објасни зашто ове године неће ићи на годишњицу обиљежавања Олује у Книну.

"Ове године нећу ићи на годишњицу обиљежавања у Книн. Договором у Влади је донесена ова одлука. Прошла године је била прва година, гдје смо хтјели да пошаљемо јасне поруке и у томе смо успјели. Ове године не иде цијела Влада. Након што сам отишао у Книн, било је питања је ли то добар потез. Тако ће и ове године бити питања и да одем и да не одем, увек ће бити питања," рекао је Милошевић за хрватски Н1.

Милошевић је додао да његов овогодишња одлука да не иде у Книн није корак уназад, те да се од политике помирења неће одустати и да ће се увијек слати поруке помирења, које су слате на почетку мандата.

"Мој неодлазак не значи да сам одустао од те политике. Не мислим да та политика зависи искључиво о мом одласку у Книн", навео је Милошевић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана