Мило Ђукановић: Нисам се повукао, остајем на челу ДПС-а

Агенције
Мило Ђукановић: Нисам се повукао, остајем на челу ДПС-а

Подгорица - Нисам се повукао ниоткуда. Ја сам и даље предсједник ДПС-а, завршио сам мандат премијера, не први, него седми и одлучио да се, из мени знаних разлога, не кандидујем за осми, изјавио је у петак одлазећи премијер Црне Горе Мило Ђукановић, коментаришући наводе да се по трећи пут повлачи из политике.

Он је нагласио да нема никаквог повлачења, нити потребе за било каквом мистеријом и неодговорним претпоставкама.

Ђукановић је казао да ће још размислити о алтернативи шта ће убудуће радити, али да му је сада најпотребнији одмор.

Упитан да ли се враћа бизнису, одговорио је да ће још размислити.

- Као што нисам размишљао о интензитету мог даљег политичког ангажмана, нисам ни размишљао о алтернативи. Знате, прије десет година сам имао јасну слику, али сам тада био десет година млађи. Данас мислим да ми је потребно да се одморим, па да размислим шта даље - казао је Ђукановић.

Упитан због чега се у овом тренутку повлачи са мјеста премијера и не жели осми мандат, када предстоји учлањење у НАТО, Ђукановић је казао да би улазити у осми мандат, да би се послије неколико мјесеци повлачио, било неодговорно према онима који треба да се озбиљно припреме за четворогодишње вршење извршне власти.

- Мислим да смо повукли прави потез, дали повјерење правим људима и убијеђен сам да промјена на челу Владе ничим неће угрозити  оно што је приоритетан циљ Црне Горе у овом тренутку, а то је формализација нашег чланства у НАТО-у - нагласио је Ђукановић.

Главни одбор ДПС-а је подржао одлуку да мандатар за састав нове владе буде Душко Марковић, а Ђукановић истиче да ће будући премијер једнако добро вршити ту функцију као и он.

Коментаришући наводе предсједника Социјалдемократске партије Ранка Кривокапића да жели да кандидовањем неког другог за премијера жртвује ту особу, Ђукановић је рекао да га његове ријечи не дотичу.

- Човјек треба да се озбиљно унизи да би ушао у коментаре онога што Кривокапић саопштава. То никоме није важно, осим можда њему и Демократском фронту, јер га користи као тројанског коња на антицрногорској платформи - навео је Ђукановић.

Мањине близу договора

Представници мањинских партија постигли су висок степен сагласности о нацрту платформе о преговорима за будућу владу. Представници ХГИ, Бошњачке странке и коалиције "Албанци одлучно", од којих зависи формирање власти у Црној Гори, одржали су још један састанак, након којег су потврдили да готово ниједно питање будуће заједничке платформе, која ће садржавати политичке захтјеве у складу са њиховим партијским принципима, није спорно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана