Милановић: Могли смо подићи оптужницу против Вучића

ГС
Foto: Принтскрин

​ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас да је Хрватска могла да подигне оптужницу против предсједника Србије Александра Вучића у Глини (1995) за кривично дјело, али није јер је, како тврди, постојала политичка одлука да се преко неких ствари пређе.

Милановић је то рекао новинарима у Загребу упитан да поново коментарише одлуку српског тужилаштва да подигне оптужницу против четири висока официра хрватске војске.

"Србија то не би требало да ради ако жели да уђе у Европску унију", поновио је Милановић и упитао зашто је премијерка Србије Ана Брнабић нервозна.

"Ко је премијерка Србије? Брнабићка још? Наша бодулица (трн) с Крка. Добродошла је", казао је Милановић, преноси Индекс.

Тврди да је Вучићев наступ у Глини (1995) кривично дјело, као и да је, наводи, "била политичка одлука да се преко неких ствари пређе".

"Мислите ли да би у Хрватској неко трепнуо да се дигне оптужница против Вучића", упитао је и додао да то није паметно.

"Да, он никога није убио. Али његово бургијање је многе коштало главе. И душе", навео је Милановић, након што је учествовао у преузимању хеликоптера UH-60M Black Hawk, донације САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана