Милатовић: Црна Гора постоји и без Ђукановића

ГС
Foto: Танјуг/АП

ПОДГОРИЦА- Кандидат за предсједника Црне Горе покрета Европа сад Јаков Милатовић, који је ушао у други круг избора у којем ће одмјерити снаге са актуелним предсједником Милом Ђукановићем рекао је да се залаже за најбоље могуће односе са Србијом и са свим осталим државама Западног Балкана јер сматра да су регионалне интеграције темељ европских интеграција.

Истиче да му значи подршка свих учесника на изборима пред други круг предсједничке трке, уз напомену да би он био "предсједник свих грађана".

У првом кругу избора највише гласова је освојио Мило Ђукановић - 35,2 одсто, а одмах иза њега је Милатовић са 29,2 одсто. Говорећи о свом резултату, Милатовић каже да је то посљедица свега што је урађено у претходном периоду, добре кампање, али и порука које су слате.

"То је један нови систем вриједности, наспрам овог накарадног који је био до сада, чији је највећи симбол био господин Ђукановић. И он ће најзад да буде послат у политичку прошлост 2. априла. Ја сам имао три године када је Ђукановић ушао у црногорску политику. Што је доста, доста је", рекао је он и додао да је због такве политике више од 100.000 људи напустило Црну Гору.

С обзиром да су у Црној Гори иза ћошка парламентарни избори, Милатовић каже да очекује да земља добије стабилну владу и скупштински сазив који ће реалније осликавати политичку реалност.

"Ђукановић тренутно контролише пола црногорског парламента, што није реално стање. Земља мора да добије политички снажну владу која ће наставити са реформама, са великим инвестиционим пројектима са земљама окружења, са унапређењем владавине права и са економским интеграцијама", поручио је.

На питање шта би урадио другачије од Ђукановића ако побиједи на изборима, Милатовић је рекао да био он био "предсједник свих грађана".

"Он није био чак није био ни предсједнк оних који су негдје гласали за њега. Иза њега је остала разорена земља прије свега у привредном смислу. Да је макар мало добра мислио Црној Гори, не би у августу 2020. године минимална пензија била 140 евра, а минимална плата 200", рекао је Милатовић.

Одговарајући на наводе присталица Мила Ђукановића који кажу да је актуелни предсједник увео земљу у НАТО, поставио је на европски пут и да је заслужан за обнову државности Црне Горе, Милатовић је рекао да "Ђукановић није исто што и Црна Гора".

"Црна Гора је постојала и постојаће без обзира на Мила Ђукановића, Јакова Милатовића или било кога другог", рекао и додао да он није сагласан да је Ђукановић трасирао земљу на европски пут уз оцјену да је Црна Гора била "европскија земља, прије него што је Ђукановић дошао на власт", преносе Новости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана