Милановић:Банија је само Банија, а Бановина је Хрватска

Танјуг
Милановић:Банија је само Банија, а Бановина је Хрватска

ПЕТРИЊА - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас у Петрињи да је својевремено чуо једну узречицу о томе да ли се каже Банија или Бановина, али не може да је изговори јер је непримјерена.

Додао је да ни сам више не зна шта је исправно.

- Мислим да је Банија ипак само Банија, а Бановина је Хрватска.. - рекао је и додао да је то питање у овом тренутку сувишно.

А да је то питање небитно, додао је, рекла су и двојица поглавара цркве.

- Ако је и њима то кул... - коментарисао је Милановић, преносе хрватски медији.

Милановић, који је боравио на земљотресом погођеном подручју поново је критиковао послијератну обнову овог подручја.

- То није било ратно профитерство, то је било ратно кокошарење, поткрадање. Кога ћете оптужити након 20 година? То је напросто једна од наших срамота - рекао је Милановић.

Истакао је да се тачно зна ко је обнављао.

- Куће су углавном обнављане у програму, у систему које је организовало Министарство обране. Већина тих извођача нису у странкама и нису страначки људи - додао је и нагласио како то није ХДЗ-ова грешка.

О фирми Плетер, која од данас кува оброке за становништво разрушених градова и села је рекао да су "заштићени као лички медвјед".

- Ја не знам какав допринос даје Плетер, али био би сретнији да за тај новац то могу направити локални угоститељи. Плетер је заштићен као лички медвјед. Они нису војници, то је фирма извучена из МОРХ-а да људи не би добили отказ. Плетер не ради бесплатно -рекао је. Додао је да је то мала фирма која је до сада имала добит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана