Милановић: Значи ли то да и Ердоган ради за Путина

Taнјуг
Foto: Tанјуг

СЛАВОНСКИ БРОД - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас у Славонском Броду да остаје при ставовима у вези са НАТО и упитао да ли то што је Турска против уласка Финске и Шведске у овај савез значи да и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган ради за руског предсједника Владимира Путина, за шта њега оптужују.

"Турска има проблем са Шведском. Ми немамо, имамо проблем преко Саве, и то озбиљан. Турска се бори за своје интересе. Турци реагују тек сада, то је занимљиво, јер до сада нико с њима није разговарао", рекао је Милановић. Истакао је да му није жао што је Турска реаговала јер то, како каже, Хрватску ставља у други план.

Оптужио је ХДЗ да је талац свог шефа, премијера Андреја Пленковић и још дви-три особе. За Пленковића је рекао да "пикира" један или два посла у Бриселу, али оно што он "пикира", каже, не може да добије ако писне.

"Кад ниси слободан од жеља и амбиције, радиш против народа. Желим да заштитим Хрвате у БиХ од безобразног зулума", рекао је Милановић и додао да је члан Председништва БиХ Жељко Комшић јуче вријеђао Хрвате. Упитао је шта то Хрватској пријети да се јасно, гласно и мушки заузме за своје сународнике у БиХ.

"Вријеме одлуке се ближи. Ја ово не радим ради себе. Желим да чујем јасну поруку од представника Хрвата у БиХ виде ли они у овоме што ја радим нешто корисно или да ја престанем", навео је Милановић, који у Славонском Броду учествује на свечаној сједници Градског већа поводом Дана Града.

Милановић ће након тога посјетити Петрињу, гдје ће учествовати на свечаном испраћају 37. хрватског контингента у НАТО-ову операцију КФОР-а на Косову, пренијели су хрватски медији.

"Када се велики туку, мали се одмичу од стола. Мала нација као што је наша мора гледати своје интересе и бити свјесна шта жели и како ће то да оствари", рекао је Милановић.

Рекао је и да Хрвати треба да буду нација која мора да зна шта треба и када је национални интерес угрожен дјеловати свим средствима. Рекао је и да су интереси Хрватске ЕУ фондови и да се треба борити за сваки евро који је на располагању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана