Милановић: Заклетву бих положио и пред црном славонском свињом

Танјуг
Милановић: Заклетву бих положио и пред црном славонском свињом

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић поново је данас критиковао Уставни суд, који, како каже, убија демократију, јер забрањује говор, а на опаску да је пред тим судом положио заклетву након избора за шефа државе, одговорио је да би то учинио пред крапинским прачовјеком и "црном славонском свињом" јер је изабран од народа.

-Не препознајем вас, каква су то питања. Ја бих положио заклетву пред крапинским прачовеком, пред црном славонском свињом, ја сам изабрани предсједник од грађана... Зашто сам полагао заклетву, питате. Кад имате такве непријатеље, играте лукаво, не перфидно  - рекао је Милановић новинарима у Лудбрегу.

Најавио је да ће се посебно обрачунати политички са ректорима државних универзитета који су били на недавно одржаној скупштини ХДЗ-а у дворани „Ватрослав Лисински“ у Загребу.

-Ко год је био тамо позабавићу се њима, то су јавне функције, а они су обични продани безвезњаци - рекао је Милановић.

Упитан да коментарише изјаву Пленковића да ће лијева опозиција изгубити предстојеће изборе, Милаовновић је упитао: "Каква лијева опозиција? Ја сам градски хрватски лијеви либерални политичар....Ја сам сад примитивац, тип који се лажно представља цијело вријеме, Матош је све кужио".

За свог претходника Ивицу Рачана је рекао да је након Хрватског прољећа дошао на власт и да, како је навео, тај Рачан и сви други никада након тога нису говорили да су оно што нису.

-Били су комунисти и дио режима. Исто као Пленковићи, па чиме су купили станове, то су били режимски миљеници, а он каже да сам ја примитивац, ја сам његова зла коб - навео је Милановић.

Шеф хрватске државе каже и да су његови ментори били свјетска елита, а не судија Уставног суда Јасна Омејец.

-Можда нису задовољни монструмом којега су створили, али били су моји ментори, не Омејец. Нисам ја био њен студент - рекао је Милановић.

На питање да ли има морално право да се љути на Пленковића, Милановић је одговорио:

-Да ли стварно ви смишљате та питања? Ово као да ме ХДЗ проба избацити из такта. Некад су ми такве ствари дизале адреналин... Какво морално право? О чему ви причате? Имам дужност, част и личну слободу. На крају, нећемо више.. Јер неће бити добро. Зора пуца, биће дана – истакао је, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана