Милановић: Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац

Танјуг
Милановић: Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац

ЗАГРЕБ - Хрватски предсjедник Зоран Милановић, који се нашао на мети критика Бошњака и дијела хрватске јавности због, како кажу, релативизације Сребренице, поновио је данас да Сребреница није исто што су Холокауст и Јасеновац.

"То је тежак злочин с елементима геноцида, то је рекао и суд, али ниједан суд не може бити Свето писмо. Неким људима је то добро легло неким људима или нељудима то није добро легло. 5000 или 8000 људи или 80.000 људи није исто. Није исто догађа ли се у гасним коморама или се догађа с мачетама. Не знам коме би таква моја изјава могла шкодити", упитао је Милановић на конференцији за новинаре.

Истакао је да у његовој изјави нема ничег погрешног и констатовао да свака његова критика у БиХ наилази на исте реакције, пренијели су хрватски медији.

"Ја нисам ментор (Драгану) Човићу, реалност је да је он тамо представник. Испада да ХДЗ и СДА тамо имају монопол на бошњаштво и хрватство и тако то можда и јесте у БиХ. Изетбеговић није толико представник Бошњака колики је Човић представник Хрвата. Туђман је исти као Милошевић, наши генерали су исти као Младић и Караџић, то је сулудо", рекао је хрватски предсједник.

Додао је да се јуче чуо са лидером ХДЗ у БиХ Драганом Човићем, који га је, како је казао, мало брифовао.

"Неки људи цијело вријеме говоре да је Хрватска била агресор и да су Туђман и Шушак били исти као Караџић и Младић. Ја сам рекао да Сребреница није исто што и Холокауст и Јасеновац", навео је Милановић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана