Милановић поново вријеђао Пуповца и то у Јасеновцу

Танјуг
Милановић поново вријеђао Пуповца и то у Јасеновцу

ЗАГРЕБ - Предсједник Зоран Милановић поново је данас критиковао предсједника СНВ, СДСС-а и посланика у сабору Милорада Пуповаца за којег је рекао да је, како је навео, “купљен и уцијењен”.

Милановић је у Спомен парку Јасеновац на обиљежавању 76-те годишњице пробоја заточеника у том усташком логору, Пуповцу поново спочитао то што је, како тврди, лидер СДСС-а извријеђао његову кандидаткињу за предсједницу Врховног суда.

“Ако желите на драмску академију упишите. Да се појавио иза мене на Палм Бичу то би било факат занимљиво. Ја сам представник Срба па тек онда Пуповац. У Загребу је добио 200 гласова, а има више од 20.000 Срба у Загребу. То није легитимно”, рекао је Милановић, пренијели су хрватски медији.

Претходно је Милановић имао бурну расправу са новинаром Сашом Косановићем, који је некада радио на ХРТ-у, а сада ради за Српско национално вијеће.

“Саша, да ли долазите овде као новинар или политичар? Јесте ли члан неке политичке организације? Јесте ли члан неког већа. Иначе сте ми драг човек, али сте у сукобу интереса до грла. То је хрватски проблем, бежање од истине. Видим да немате микрофон, немате микрофон”, рекао је Милановић, пренио је хрватски портал Index.

Косановић је одговорио да не ради на телевизији, да је тамо добио отказ, а Милановић је на то додао: “Знам, и долазили сте к мени више пута“. Био сам врло лоше воље због тога.

Осим за Пуповца, Милановић је рекао да је премијер уцијенио и представника антифашиста Хублина, који је према протоколу требало да буде у његовој делегацији, али није јер, као је казао, његово удружење зависи од Пленковићеве милостиње.

“Представник антифашиста има једну сиромашно удружење које зависи од Пленковићеве милостиње.... Овде су људи уцењени”, навео је Милановић.

Према његовим ријечима, једини од свих који се усуђује да нешто каже је предсједник Јеврејске општине у Загребу Огњен Краус “Он (Краус) нема цену, не можеш га купити”, казао је Милановић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана