Милановић опет брутално оплео по Пленковићу и министрима

Tanjug
Foto: Arhiva

ЗАГРЕБ- Хрватски предсједник Зоран Милановић поново је оптужио премијера Андреја Пленковића да је неколицини људи омогућио да се, како је рекао, безобразно обогате на случају Агрокор.

"О Тодорићу можемо да причамо, али Агрокор му је отет", рекао је Милановић новинарима у Забоку.

Пита се како је Агрокор завршио у руским рукама и додао да је Пленковић, навео је, "можда добио неки новац за то".

"Он је омогућио да пар људи на Агрокору добију милионе евра. Је ли ставио себи у џеп? Не знам. Али имам право да сумњам", рекао је Милановић.

За министра одбране Мариа Баножића, који је данас кажњен са 7.000 куна, због тога што је сам себи додијелио велики стан, Милановић каже да против њега треба покренути истрагу и поновио за њега да је "лопов".

Сматра да за неке ствари које је Баножић направио треба да буде у затвору.

Није поштедео ни министра спољних послова Гордана Грлић Радмана, због изјаве да Турска сигурно има разлог што блокира Шведску и Финску у НАТО.

"А Хрватска нема, је ли? Хрватска је задња беда на начин на који је представљају Пленковић и екипа", рекао је Милановић.

 

Србија уништава саму себе,уз сва моја настојања да јој помогнем

Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас поводом оптужнице српског Тужилаштва за ратне злочине против четворице хрватских пилота да, како је рекао, Србија уништава саму себе, уз сва његова настојања да јој, како тврди, помогне.

"Србија уништава саму себе, уз сва моја настојања да им помогнем. Кажем Вучићу, рокај по томе кад одлучујеш о свему. Србија има привремена мјерила из поглавља 23. приступа у ЕУ. Они нам нису ништа рекли о несталима. Они директно с овим крше своје обавезе из приступног оквира", рекао је Милановић.

Говорећи о ситуацији у БиХ, Милановић је рекао да се он не бави кадровским питањима, али да навија за лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића и јединства Хрвата када је ријеч о измјени изборног закона.

"Тај исти Шарл Мишел је данас тамо (у Сарајеву) да закуца ексер у ковчег. Ја у овом тренутку навијам за Човића, да људи буду јединствени", рекао је Милановић.

"То су тамо изабрани људи, не пријатељи. То су партнери....", рекао је Милановић и поновио да ће се против уласка Шведске и Финске у НАТО противи до краја, док у БиХ не буде измијењен изборни закон.

Видјећете, казао је, на јесен, да се у БиХ очекује мир и да ли ће Хрвати одустати од свог интереса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана