Милановић: Млатарање заставама је нездраво

Танјуг
Foto: Анадолија

ЗАГРЕБ - Председник Зоран Милановић изјавио је данас да се цијелог живота бори против антисрпског расположења и да је цијелу политичку каријеру посветио борби за "заштиту слабијих", те додао да није од оних који Хрвате у Србији позива да "млатарају" хрватскм заставама јер је то "нездраво".

Милановић је то рекао на заједничкој конференцији за новинаре са црногорским колегом Милом Ђукановићем, упитан да коментарише изјаву председника СНВ и СДС С Милорада Пуповца, да се из Црне Горе у Хрватску проширило антисрпско расположење.

Милановић је рекао да не зна шта је Пуповац тачно рекао.

"Ако не коментаришем, рећи ће да га потцјењујем, а ако кренем да коментаришем нешто што не знам у зарез, залутаћу", рекао је Милановић у свом маниру и додао:

"И сад се каже да је из Црне Горе увезено антисрпство, па ми га овде искорјењујемо. Онај ко то тако види, треба да се запита зашто је то тако".

Испричао је да је током лета био "у неколико српских села, гдје су га дочекали са хрватским заставама", па их је питао да ли им је то неко рекао да тако ураде.

"Немојте ме дочекати са српским заставама, али непотребне су и хрватске. Они то тако желе. Тако ја не позивам Хрвате у Србији или Војводини да млатарају хрватским заставама, јер то је нездраво", рекао је Милановић.

Додао је и да су у прошлости проблеми почели због "истицања београдске заставе тамо где су Срби били мањина".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана