Милановић: Комшић је у УН-у представљао себе, опасан је и ради штету БиХ

Г.С.
Милановић: Комшић је у УН-у представљао себе, опасан је и ради штету БиХ

Предсједник Хрватске Зоран Милановић данас је поново говорио о Босни и Херцеговини те прокоментарисао замјерке због изјаве да се сматра “предсједником Хрвата у БиХ”, а за Жељка Комшића поручио да је опасан за БиХ.

“Колинда Грабар-Китаровић је била предсједница Хрвата у БиХ. Ако желите потјерати Хрватску из БиХ, онда ћете узимати та основна уставна права и оптуживати оне који се боре за основни ред. Би ли се народ и његови представници поставили тако да се не дира у њихова права? Не би, гледали би према Хрватској. Што више Хрвати инзистирају на свом праву, закључио бих да желе остати. Постулат Дејтона је да сваки народ бира своје представнике, за намјештене мјере нема мјеста. Неко је деведесетих био ратни хушкач, али нисам рекао да је неко четник”, казао је.

Зоран Милановић је затим дао изјаву која је идентична мишљењу које има члан Предсједништва БиХ Милорад Додик (СНСД).

“Комшић је представљао себе у УН-у. Знам га дуго, опасан је и ради штету БиХ. Ако желиш добро својој земљи дај им, брате, да бирају своје људе. Истина увијек не побјеђује, али има велике шансе”, казао је Милановић.

Интересантно, прије два дана хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је како се не слаже са изјавом предсједника Милановића да је он предсједник Хрвата у БиХ.

Пленковић је на упит новинара да појасни Милановићеве изјаве у којима тврди да је он предсједник и Хрвата у БиХ, рекао да не зна да ли је то била реакција на раније изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

“Не знам ради ли се о некаквим реакцијама или не, ја нисам био у Њујорку. Оно што могу рећи на то све је да Босна и Херцеговина има своје институције, а Хрватска своје”, казао је Пленковић, преноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана