Милановић: Између "За дом спремни" и "Слава Украјини" нема разлике

ГС
Милановић
Foto: Вечерњи лист | Милановић

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић учествовао је у свечаној сједници Градске скупштине поводом обиљежавања Дана Града Загреба након које је коментарисао неучествовање на обиљежавању Дана државности.

- 2001. године је донесена једна паметна одлука, да се тај дан који ни по чему није Дан државности повеже с референдумом када су људи гласали за независност Хрватске. Двадесет година нико о томе није говорио. Дошао је човјек из режимске куће и одлучио то промијенити. Слави, ко ти брани, али да ће ме привести, нећеш. Ја сам ставио заставу на своју зграду, једини сам ставио. Шта су то све четници у мојој улици. Јуче дођем у Омишаљ, нико није окачио заставу - рекао је Милановић, преноси Вечерњи лист.

У тренутку док је Милановић држао говор у Скупштини, један је мушкарац викнуо 'Слава Украјини, хвала Хрватској', а то је коментарисао касније пред новинарима.

- Мучим се као Исус да ставимо покличе попут 'За дом спремни' са стране. Ако ниси схватио, не могу те преваспитавати. Међутим, између 'За дом спремни' и 'Слава Украјини' нема разлике. То је поклич најрадикалнијих шовиниста западне Украјине који су радили с нацистима и побили стотине хиљада Пољака, Жидова. То не желим слушати у хрватском простору - рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана