Милановић: Хрватска на противуставан начин била коспонзор резолуције

ГС
Милановић: Хрватска на противуставан начин била коспонзор резолуције

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је да је Хрватска на противуставан начин била коспонзор резолуције о Сребреници, јер је процес одрађен њему иза леђа.

- То су одлуке које се не смију по Уставу доносити без предсједника Хрватске. То је противуставно понашање, а /премијер Андреј/ Пленковић то ради јер за њега још нема посљедица - рекао је Милановић новинарима.

Он је навео да хрватска дипломатија могла тако да учествује у промоцији као изворни аутор иницијативе о томе да се не призна Холокауст.

- То је озбиљна тема за још озбиљнији разговор и састанак. Писао сам Пленковићу данас, он ће то вјероватно порећи и неће одговорити - рекао је Милановић.

Генерална скупштина УН усвојила је јуче антисрпску резолуцију о Сребреници за коју су гласале 84 државе, 87 је било против и уздржано, док 22 земље нису гласале.

Ову резолуцију, која је иницирана без одлуке Предсједништва БиХ, гласом је подржао и представник сталне мисије БиХ у УН који је тако наступио као представник искључиво Бошњака, а не сва три конститутивна народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана