Милановић: Главаша не бих одликовао, али не могу да му одузмем оно што је раније добио

Танјуг
Милановић: Главаша не бих одликовао, али не могу да му одузмем оно што је раније добио

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да му није жао, али ни драго због враћених одликовања ратном злочинцу Браниславу Главашу, али је додао да мишљење, које, како каже, ни нема, није промијенио, јер га је на то обавезивао закон.

- Спорно је што се Главаш сликао с портретима Анте Павелића и Адолфа Хитлера. И то могу да осудим ако је истина, али то није основ да му ја одузмем одликовања и одлучујем о одликовањима која му је дао предсједник Фрањо Туђман - рекао је Милановић током посете Сињу.

Тврди да Главаша он данас као предсједник не би одликовао, али је додао да нема право да му одузме нешто што је, како каже, он зарадио у прошости, пренијели су хрватски медији.

-На мени је да поштујем закон и да будем строг код тих ствари. И ако га опет осуде правоснажно, мораћу поступити као моји претходници. Али док не видим правоснажну пресуду ХДЗ-овог правосуђа који то развлачи као цркотину 20 година - рекао је Милановић коме на почетку баш није било драго да одговори на ово питање новинар, јер су га, казао је, о томе већ питали прије 10 дана.

Захтјевајући да се та пресуда Главашу ријеши, Милановић је констатовао да би у правосуђу могло доћи до промјена, а да би ХДЗ више волио да у тој области има Хитлера уместо Злату Ђурђевић, коју је он предложио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана