Милановић: Џаферовић у Вуковару провоцирао Србе

Срна
Милановић: Џаферовић у Вуковару провоцирао Србе

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић је у Валпову поново данас говорио о Сребреници и констатовао да шта год да каже у доброј намјери увек има оних, како је рекао, "сврака које само креште, као што је предсједник Бошњачког националног вијећа у Хрватској, а који, каже, ћути о члану Предсједништва БиХ "удбашу из Зенице који је доводио муџахедине у БиХ и који говори да је Хрватска организовала злочиначки подухват у БиХ".

`"И онда тај члан Предсједништва (Џаферовић) дође у Хрватску и очекује слатко од вишања и да га пољубим у оба образа. Ја о овоме нисам говорио док нисам видио да постоје људи који праве профит. Не видим неке људе да долазе на мјеста погибије другог народа. Главни град Хрватске је Загреб, није Сарајево", рекао је Милановић.

Упитао је где су били ти Бошњаци из Вијећа Бошњака у Хрватској кад се то говорило у Сарајеву.

"Нисам ни знао да ти људи постоје, а било би добро да сам их упознао", навео је Милановић и додао:

"Ја улазим и у правно и морално тумачење јер не подносим да се сваких 10 или 50 година неком народу набија комплекс да је геноцидан. То су радили неки Хрватима, неки још увек раде, за један грозан злочин који је трајао годинама. То сад дио Бошњака ради Србима, сутра ћемо се ваљда ми нечега сјетити. То ми смета".

Додао је да о томе није говорио док није видио да постоје људи који од тога праве профит и лицитирају, те поново критиковао лидера СДС С и Српског националног већа Милорада Пуповца.

"Био сам у Сребреници, не видим неке људе да долазе на мјеста погибије других народа. Ова игра, прво се Хрватима лепи етикета геноцидног народа. Слушамо то у Сабору од коалиционог партнера Андреја Пленковића (Милорада Пуповца) да је хрватска војска починила етничко чишћење на почеку рата и након рата. Такве ствари ми сметају", рекао је Милановић, пренио је ХРТ.

Додао је да је био у Србу 2008., а Пуповца, каже, никад нисам видео да је дошао у Бачин, у Промину…

"Али видим (Шефика) Џаферовића, спонзора муџахедина у Зеници и Какњу, како долази у Вуковар да провоцира Србе. Не долази из пијетета према Хрватима јер те исте Хрвате и њихову државу назива ратним злочинцима. Е то је проблем и о томе ћемо разговарати", рекао је Милановић.

Пуповца је означио као лицимјера коме је, каже да "пола Прерадовићеве" и упитао шта сад хоће, аутопут до Карловца.

То, каже, Пуповац ради зато јер је купљен да би дизао руку у сабору.

"Пример је неморала и правосудног непоштења. Неморалан је онај ко га толерише и на то подстиче, а то је Пленковић".

Милановић је рекао да му нико неће зачепити уста док говори о стварима од заједничког интереса које га оптерећују.

"Борићу се против манипуланата и ситних душа које гракну, а једино им је заједничко да воле паразитирати - екипа из Сарајева и господин Пуповац, који дели лекције о моралу и поштењу свима, а који се понаша као џубокс - колико убациш - толико имаш. Човјек без икаквих политичких и моралних принципа" рекао је хрватски предсједник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана