Милановић: Бојим се њемачких визија, једино су руске опасније

ГС
Милановић: Бојим се њемачких визија, једино су руске опасније

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић поновно је прозвао Владу Хрватске на чијем је челу Андреј Пленковић због политике према БиХ оцијенивши је издајничком и упитао се зашто се ХДЗ не бави ситуацијом у БиХ и лажним кандидатима.

Милановић је рекао да у БиХ влада хипертензија и повишени крвни притисак.

"Сад гледамо како странке, које су бошњачке, кандидирају кандидате већ, имамо имена и презимена, али тиме се наравно не бавимо", упозорио је Милановић.

Избори у БиХ биће одржани 2. октобра, а рок за подношење листи с именима кандидата истекао је у понедјељак.

"Алијина странка има Хрвате за Дом народа. Како се то зове? Лет изнад кукавичјег гнијезда", рекао је хрватски предсједник и истиче да му неко објасни - шта раде Хрвати као кандидати СДА на листама.

Њемачки Бундестаг би током јула требало да изгласа посебну резолуцију којом би одредио позицију Њемачке према БиХ, на што се осврнуо и Милановић, преноси Фена.

"Нетко тко је њемачки социјалдемократ, тко је Бошњак, ради на нацрту декларације која само што није прошла гдје се БиХ зазива као грађанска држава, да се потараца све што има неки национални предзнак", рекао је Милановић и додао да се се бојим њемачких визија.

"Мајке ми, једино су руске опасније", додао је предсједник Хрватске.

Упитао се шта ради Хрватски сабор, самозадовољни људи и ХДЗ.

"На годишњем, зивкају около за некретнине или можда намјештају оцјене својој дјеци, понављачима", рекао је Милановић и додао да Изборни закон БиХ није промијењен, те да им спремају омчу.

Осврнуо се на политичарке Здравку Бушић, ХДЗ-ову заступницу изабрану у изборној јединици за дијаспору те европарламентарку Жељану Зовко.

"Што ради Здравка Бушић која нема везе с БиХ и ради искључиво оно што јој Пленковић каже. А ова из Брисела Зовко, купила је стан у Сплиту и уопће се не мисли враћати у Херцеговину. Драган Човић живи у Мостару. Највећи лопов Драган Човић. Сад није кандидат, је ли то у реду? Кандидат је Борјана Кришто", додао је.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана