Милановић: Агрокор и прогон Тодорића је велика сељачија

Танјуг
Foto: Тпортал

ПОРЕЧ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је данас случај Агрокора и прогон бившег власника Ивице Тодорића оцијенивши да је сва та процедура, како је рекао, била једна сељачија.

"Ако некога желиш да стрпаш у затвор мораш имати доказе. Ја немам разлога да га (Тодорића) браним. Добро враћени су неки дугови, исплаћени су добављачи, али сва та процедура била је једна сељачија. Предмети пропадају због аматеризма и идиотизма", рекао је Милановић новинарима у Поречу.

Видимо, казао је, да је у вјештачење, које је наручио ДОРХ од консултаната који то нису смјели да раде, улупано милион евра.

"Ко ће вратити тај новац. ‘Ајмо сад ДОРХ, да видимо чији су то пријатељи. Све је пропало, а ко је одговоран", запитао се Милановић.

Подсјетио је да према закону нико не сме ништа да каже ДОРХ-у. 

"Не да се не сме вршити притисак него не смеш им зинути ни писнути јер Пленковић прети прогоном. Тај закон хитно треба укинути", рекао је Милановић.

О консултанту којег су лажно приказали, каже, то нису смјели да ураде.

"Је ли се неко из владе сада пита шта ћемо с милион евра које је профућкано. Сви у Загребу знају тог наводног консултанта. Јер је неко одлучио да се Тодорић уништи, али како су траљави и неспособни нису ни то успјели", рекао је Милановић, пренели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана