Мигранти у Горском Котару наишли на мине, један погинуо, два рањена

Г.С.
Мигранти у Горском Котару наишли на мине, један погинуо, два рањена

КАРЛОВАЦ - Мигранти који су јуче страдали на шумском предјелу општине Саборско наишли су на мине постављене у рату 90-их година на некадашњој линији разграничења, потврдио је начелник Саборског Марко Бичанић.

Полиција је потврдила да је један мртав, а у болници у Огулину сазнаје се да се у њој лијече још двојица рањених.

Полицијска управа карловачка потврдила је јуче и данас поновила да је један мушкарац мртав, не и колико је рањених. Портпаролка карловачке Полицијске управе Андреја Ленард рекла је да ће о осталим околностима јучерашњег страдања обавијестити јавност када прикупе све информације.

Директор огулинске болнице Давор Вукеља рекао је за Хину да се код њих лијече двојица рањених Пакистанаца. Један је теже рањен у стомак, оперисан је и одстрањено му је страно тијело. Још је на одјељењу интензивног лијечења, али је стабилно. Други је рањен у кољено, оперисан је и добро се опоравља.

Начелник Марко Бичанић рекао је за Хину да полиција данас из ваздуха претражује шире подручје Саборског, тзв. мигрантску руту. Додао је да је подручје општине деминирано свуда гдје се знало да има мина, али са шумама је много теже јер се углавном ради о мински сумњивом подручју.

Плоче с ознакама мина постављене су уз путове, а будући да их мигранти избјегавају како не би били примијећени, могуће је да ознаке нису ни видјели.

"Жао ми је тих људи, надам се да ће се мигрантски проблеми ускоро ријешити јер, колико год се ми жалили да нам није лако с мигрантима, њима је пуно теже", рекао је Бичанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана