Марко Царевић,предсједник Општине Будва: Не продајем вјеру за вечеру

Танјуг
Марко Царевић,предсједник Општине Будва: Не продајем вјеру за вечеру

БУДВА - Предсједник Општине Будва Марко Царевић одбацио је данас као “мизерне” иницијативу за његову смјену и прозивке Црногорске партије, и саопштио да између фотеље и цркве ипак бира Српску православну цркву (СПЦ).

“Припадам групацији која није продала вјеру за вечеру. Ово је моја држава Црна Гора, не постоји нико ко би ме могао посвађати с мојим Црногорцима”, рекао је Царевић на сједници општинске скупштине на којој се расправља о његовом смјењивању.

Како преноси РТЦГ, он је истакао да су на дјелу политичка корупција и рушење Устава.

“Свједоци смо покушаја рушења Устава Црне Горе и прекрајања изборне воље грађана. Ми данас овде имамо политичку корупцију која се представља као морални чин”, рекао је Царевић.

Он је истакао да ће на наредним изборима “до ногу потући оне који их на овакав начин смејњују”.

“Отимањем изборне воље потписали сте своју политичку смрт”, поручио је Царевић својим противницима.

Одборница Црногорске партије Андела Ивановић саопштила је како за смејну Царевића имају више разлога који су политичке и правне природе.

Пред сам почетак данашњег заседања, наводи РТЦГ, дошло је до тензија испред Општине зато што је полиција казала окупљенима да се разиђу. Тада је градски менаџер Мило Божовић рекао свима да уђу у зграду Општине, а да се полиција разиђе. Дошло је до гурања и провокација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана