Маркић неправоснажно изгубила по тужби Пуповца и СДСС

Танјуг
Маркић неправоснажно изгубила по тужби Пуповца и СДСС

ЗАГРЕБ- Жељка Маркић, предсjедница Удручења "У име обитељи", према неправоснажној пресуди загребачког Општинског грађанског суда дужна је да предсједнику СДСС Милораду Пуповцу и странци исплати укупно 2.654 евра.

Ако пресуда постане правоснажна, Маркић ће морати да исплати одштету и још 1.155.73 евра трошкова јер је 19. октобра 2020. године гостовала у емисији "Бујица" и Пуповца и СДСС означила "државним непријатељима".

Она је тада на питање водитеља Велимира Бујанца: "Мислите ли да је гнездо домаћег тероризма у СДСС-у?" одговорила: "Дакле, де фацто господин Пленковић је у коалицији с људима који одговарају опису онога што је он назвао домаћим тероризмом", пише сплитска Слободна Далмација.

Како су Пуповац и његова странка навели у тужби, Маркић је, приказујући их као терористе, апсолутно дифамирала, осрамотила и морално дискредитиовала лидера СДСС и саму странку.

Практично их је, наводи се, оквалификовала као "криминалну организацију", "државног непријатеља’’ и некога ко представља опасност за безбједност Хрватске.

У тужби се, између осталог, наводи да је Маркићева то изјавила у емисији "Бујица", свјесна да већину гледалаца чине  претежно припадници десних радикалних политичких опција и идеологија, који нескривено изражавају нетрпељивост према тужитељу Пуповцу и према СДСС-у и њеним члановима.

Пуповац и СДСС су најавили да ће, ако правоснажном пресудом буде потврђена одлука првостепеног суда, добијена средства уплатити у хуманитарне сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана