Мандић одбацио тврдње Ескобара да ДФ дијели Црну Гору

Танјуг
Мандић одбацио тврдње Ескобара да ДФ дијели Црну Гору

БЕОГРАД - Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић рекао је данас с су нетачне тврдње специјалнг изасланика америчког председника за Западни Балакн Габријела Ескобара, да Демократски фронт није партнер САД, јер изазива поделе, блокира реформе и пут Црне Горе ка ЕУ.

Срби у Црној Гори су, истиче, веома добро организовани, што, како каже, многима смета.

Мандић истиче да је однос Срба из Црне Горе према Косову и Метохији природан и да су показали највећу солидарност са својим сународницима.

-Имамо бар онолико права колико има Дритан Абазовић који показује солидарност са својим сународницима на Косову и Метохији, а када Срби из Црне Горе исказују солидарност са својима на КиМ, онда нам поручују да то није добро. Не тражимо ништа изнад демократских стандарда и демократских права - рекао је Мандић реагујући на јучерашњи интервју Ескобара за „Глас Америке“.

Коментаришући шестомјесечну кризу владе у Црној Гори и концепт мањинске владе који је јуче објелоданио Абазовић, Мандић је рекао да на црногорској политичкој сцени постоји много безобразлука.

Као најодговорнијег за актуелну кризу означио је премијера Здравка Кривокапића, чија влада дуже од шест мјесеци нема подршку надполовичне већине у парламенту.

-Ово што овдје гледамо тога нема нигдје осим у Црној Гори - рекао је Мандић за „Пинк“ и додао да је „ДФ стално тражио рјешења за излазак из кризе, али да ниједно није прихваћено“.

Подсјетио је да је ДФ тражио реконструкцију владе у којој би били представници свих странака парламентарне већине, али да се Абазовић томе противио не желећи никакве промјене.

Додао је да је након тога ДФ покренуо иницијативу за избор нове владе, али је, подсјећа, и та иницијатива пропала.

-Онда смо предложили да најбоље да идемо на нове изборе, а сада се појављује идеја о мањинској влади и ово је први пут да дио постојеће парламентарне већине има намјеру да ради заједно са Демократском партијом социјалиста (Мила Ђукановића) - рекао је Мандић.

Мандић је подсјетио да је заједнички став свих странака, чланица парламентарне већине, у кампањи уочи избора 30. августа 2020. био да нико неће правити коалицију са ДПС-ом, те додао да се „издаја исплати“.

Лидер ГП УРА и потпредсједник црногорске владе предложио је јуче концепт мањинске владе, без Демократског фронта и ДПС-а, али, казао је, очекује да обје опције подрже његов предлог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана