Линта: Насилно насељавање миграната у српска насеља је кршење Дејтонског споразума

Тањуг
Линта: Насилно насељавање миграната у српска насеља је кршење Дејтонског споразума

БЕОГРАД - Миодраг Линта најоштрије је данас осудио одлуку градског вијећа Бихаћа да се у српском селу Липа, у Федерацији БиХ, успостави Прихватни центар за мигранте.

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије каже да је то апсолутно неприхватљиво.

"Апсолутно је неприхватљиво да се мигрантски кампови формирају у српским насељима као што су Медено Поље, Липа или било ком другом на подручју Федерације БиХ одакле су Срби протерани. Намера градске власти Бихаћа и власти Унско-санског кантона јесте да се пошаље јасна порука малобројним српским повратницима у Федерацији БиХ да нису добродошли и да се поново иселе са својих огњишта", навео је Линта.

У саопштењу за јавност, он је додао да је, поред тога, оправдана сумња да "постоји план појединих центара моћи у Сарајеву да се мигранти трајно населе у српској Линти " и поново је  позвао Министарство спољних послова Србије да пошаље јасну поруку званичном Сарајеву да је недопустиво да се мигранти насељавају у српским насељима у Федерацији БиХ.

Он је позвао и Савјет министара БиХ у техничком мандату да поништи одлуку градског вијећа Бихаћа.

"Потпуно је јасно да би насилно насељавање миграната у српска насеља значило још једно у низу кршења Дејтонског споразума и додатно ширење неповерења између српског и бошњачког народа", закључио је Линта.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана