Лавров слиједеће недјеље у посјети Грчкој, БиХ и Србији

Срна
Лавров слиједеће недјеље у посјети Грчкој, БиХ и Србији

МОСКВА - Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров почиње сутра турнеју по региону током које ће посјетити Грчку, Босну и Херцеговину и Србију.

Лавров најпре сутра стиже у радну посјету Атини гдје ће се састати са шефом дипломатије Никосом Дендијасом, премијером Киријакосом Мицотакисом, као и са лидером опозиционе Радикалне љевице Алексисом Ципрасом.

Затим одлази у Босну и Херцеговину 28. октобра, гдје ће разговарати са члановима Председништва БиХ, одвојено са чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, министром спољних послова у Савјету министара БиХ и другим представницима власти у БиХ.

Руско Министарство спољних послова саопштило је раније да ће тема разговора током посете шефа руске дипломатије бити даљи развој сарадње измеду БиХ и Русије у области политике, трговине, економије и културе, као и хуманитарна питања.

Истог дана Лавров долази у дводневну посјету Србији.

"Предвиђен је састанак с предсједником Србије, као и присуствовање свечаности поводом завршетка унутрашњег уређења Храма Светог Саве и паљења Вјечног пламена на гробљу Ослободилаца Београда", рекла је раније портпаролка руског министарства Марија Захарова.

Раније је саопштено да би Лавров требало да се састане и са патријархом Иринејом.

У фокусу разговора биће сарадња Русије и Србије, важна међународна и регионална питања као и ситуација у вези са рјешавањем питања Косова, навела је раније Захарова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана