Кулеба дочекао Кривокапића у фармеркама, Подгорица ћути

Срна
Foto: Tанјуг

ПОДГОРИЦА - Украјински министар спољних послова Дмитри Кулеба је црногорског колегу Ранка Кривокапића дочекао у фармерицама, џемперу и патикама, а званична Подгорица о томе ћути за разлику од случаја када је српски министар пољопривреде Бранислав Недимовић бившег премијера Здравка Кривокапића у Београду дочекао у фармерицама.

Нови шеф црногорске дипломатије Ранко Кривокапић предводи делегацију Црне Горе на првом неформалном састанку НАТО министара спољних послова, који се у овом формату јуче и данас одржава у Берлину.

И док је случај дочека Здравка Кривокапића у Београду на највишем нивоу у Подгорици коментарисан као скандал, о сусрету Ранка Кривокапића са украјинским колегом се ћути.

Подгорички портал Борба ироницнцо примећује да је то "можда до презимена". "Очигледно је да је домаћој гарнитури најбитније напасти на суседну братску државу Србију, док кад су неке друге земље у питању, нико се на ову проблематику не осврће.

Имајући у виду и чињеницу да већина прозападних медија и политичких партија у Црној Гори безусловно стаје на украјинску страну и позива на забрану руских писаца, салата и мачака, јасно је да ту лежи разлог неосуђивања овакве дипломатије", пише Борба.

Или је, констатују, било битно само напасти Србију, јер она представља јако погодно тле за прикупљање јефтиних поена, не политичких , већ таблоидних.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана