Кривокапић:Неповjерење влади је политички маркетинг

Tанјуг
Foto: танјуг

ПОДГОРИЦА- Иницијатива парламентарне опозиције за изгласавање неповjерења влади политички је маркетинг за локалне изборе у Подгорици, тврди премијер Здравко Кривокапић.

Кривокапић је новинарима, након панел дебате "Западни Балкан: Будућност Европе је наша заједничка агенда", рекао да не види да би ико могао да преокрене, како је рекао, слободну вољу грађана од 30. августа прошле године.

“Воља грађана је тада била уперена против режима који је оставио много последица”, рекао је Кривокапић. На питање да ли има изгледа за састанак с парламентарном већином будући да је Демократски фронт казао да је 10. децембар рок за договор, Кривокапић је казао да су они њега искључили из тог процеса. “Они мени нису послали ту платформу, већ партијама. Да је мени упућен позив, ја бих отишао на преговоре. Не идем ни у једну кућу ако нисам позван”, казао је Кривокапић.

Парламентарна опозиција предвођена СДП-ом Рашка Коњевића упутила је ове седмице иницијативу за изгласавање неповjерења актуелној влади на челу са Кривокапићем. Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић је тим поводом изјавио да је та иницијатива разлог више да се парламентарна већина договори о формирању нове владе на основу платформе коју је тај савез упутио свим странкама већине. Реконструкцији и избору нове владе противи се УРА актуелног потпредсједника Дритана Абазовића, а посебно уласку политичара ДФ-а у извршну власт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана