Кривокапић: Резолуција о Сребреници била непотребна

Тањуг
Кривокапић: Резолуција о Сребреници била непотребна

ПОДГОРИЦА - Премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да сматра да је резолуција о Сребреници, усвојена у црногорском парламенту, како наводи, "заиста била непотребна", јер продубљује подјеле и сукобе у друштву, а нема је ни БиХ.

"Црна Гора је већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници", написао је Кривокапић на свом Твитер налогу.

Кривокапић поручује да се Црна Гора борила и изборила за демократију и слободу.

"Извршна власт је потпуно одвојена од законодавне власти и свако у парламенту има једнако право да гласа по слободној вољи. Одлука је била на Скупштини и ја као председник владе нисам ни иницирао ни подржао доношење ове резолуције", навео је премијер.

Кривокапић поручује да се Црна Гора борила и изборила за демократију и слободу.

"Извршна власт је потпуно одвојена од законодавне власти и свако у парламенту има једнако право да гласа по слободној вољи. Одлука је била на Скупштини и ја као предсједник владе нисам ни иницирао ни подржао доношење ове резолуције", навео је премијер.

Када су, каже, у питању догађаји у Јасеновцу, Сребреници, Велики, Братунцу и било гдје друго гдје "имамо невино страдале, ја сам више пута говорио да не можемо политизовати жртве и користити их за сакупљање јефтиних политицких поена".

"Ја исказујем једнако поштовање према свим жртвама. Иза злочина стоје појединци, никада народи и ни један народ не може бити геноцидан, због поступања појединаца из тог народа", навео је Кривокапић и додао:

"Опраштамо, сузе наших ближњих не заборављамо, али се морамо окренути будућности. Прошлост не можемо промијенити, али можемо утицати на садашњост и бољу будућност наше дјеце".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана