Кривокапић: Радуловић од септембра радио за мањинску владу

ГС
Foto: гс

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је данас да је министар спољних послова Ђорђе Радуловић од септембра прошле године интензивно радио за мањинску владу.

Кривокапић је, коментаришући могућу смјену шефа црногорске дипломатије, рекао да га етика занима више од политике, наводећи да они који руше владу изнутра нису довољно етични, преноси портал РТЦГ.

Црногорски премијер је, након конференције "Значај слободе медија за поглавље 27 и процес европских интеграција", оцијенио да би најчасније било да ти људи поднесу оставке, преноси РТРС.

- Маске су почеле да падају, а у сљедећим данима ће да падну скроз - рекао је Кривокапић. Он је поставио питање зашто неко руши владу кад је, како он сматра, остварила најбоље резултате, између осталог избјегаваћи да грађанима смањи плате и пензије.

Додао је да они који причају о демократији говоре о прелазном рјешењу, али да нема прелазног рјешења.

- Ако сте демократа, вратите мандат грађанима, а то значи ванредне парламентарне изборе - рекао је Кривокапић.

Оцијенио је да ће актуелна влада пасти само зато што нема менторе и ниједан центар моћи не стоји иза ње.

Кривокапић је рекао да Темељни уговор са Српском православном црквом (СПЦ) није потписан због, како је навео, "разних игара политичара, аналитичара, али и неких епископа".

Додао је да жели да на сједници Вијећа за националну безбједност, која је заказана за дана, извјештај Комисије за анализу резултата безбједносног сектора приликом устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу буде доступан јавности.

Кривокапић је на конференцији "Значај слободе медија за поглавље 27 и процес европских интеграција", рекао да је у Црној Гори на делу државни удар, пренијеле су Вијести.

Он сматра да није битно каква ће и ко ће бити сљедећа Влада, али да је битно шта се оставља сљедећим генерацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана