Кривокапић: Полиција и Тужилаштво главне препреке за борбу против криминала

Срна
Кривокапић: Полиција и Тужилаштво главне препреке за борбу против криминала

ПОДГОРИЦА - Носилац листе “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић рекао је да су главне препреке у борби против криминала и корупције у Црној Гори полиција и тужилаштво за које сматра да су у функцији актуелне власти и група блиских носиоцима власти.

“Директног кривца налазим у управи полиције и тужилаштву што значи да неко не ради свој посао како треба или га дефинише на нивоу партијске подобности и послушности. Јесте Црна Гора повезана родбински, јер смо ми мали простор и свако свакога зна и то представља потенцијалну опасност за дјеловање непотизма и свих облика корупције”, рекао је Кривокапић.

Он је додао да представници побједничких коалиција желе да искажу сваки примјер корупције, “да народ буде упознат са тим и да медији и невладине организације буду четврти стуб који ће указивати на било коју злоупотребу”.

Поводом прославе његове изборне побједе у Србији и Републици Српској, Кривокапић је нагласио да све то што се дешавало у региону има своје двије слике.

“Једна је слика еуфорије која се десила и у Србији и Републици Српској, и друга, која ме помало забринула, да је овај дио који се тиче бошњачког дијела Федерације БиХ то доживио као велику опасност за распиривање неких националних осјећаја, јер свједоци смо, моје годиште и ја, шта то значи присјећати се тих деведесетих година”, рекао је Кривокапић за “Дојче веле”.

Он је истакао да има само једну поруку, а то је да се у Црној Гори “десила демократија и слобода”.

“Ако се то десило, а неко се плаши тога, онда су то неки други проблеми”, рекао је Кривокапић.

Он је додао да га не интересују ставови појединих лидера који покушавају сваку ситуацију да прикажу као своју побједу.

“Ово је побједа црногорског народа, који је јасно исказао шта жели. Ми желимо помирење по свим основама са свима и не можемо ми да угрозимо никога”, нагласио је Кривокапић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана