Кривокапић: Покушај рушења прве деморатске владе без ДПС

Танјуг
Кривокапић: Покушај рушења прве деморатске владе без ДПС

ПОДГОРИЦА - Премијер Здравко Кривокапић поново се данас обратио јавности саопштењем у којем каже да је опет окривљен за непослушност онима који сматрају да треба да управљају његовом главом и његовим одлукама само зато што је предсједник владе који не прихвата уцјене.

Након синоћњих оштрих ријечи изговорених у парламенту, када је посланике оптужио да су “политички лидемери, лажови и неморални”, Кривокапић је уочи данашњег гласања у парламенту о низу законских аката, повјерењу министри Лепосавићу на његов захтјев и резолуцији о Сребреници о забрани наводог негирања геноцида у Сребреници, Кривокапић тврди да све што се дешава посљедњих дана само је, како каже, “финале онога што се, откако је формирана влада, припремало и систематично градило”.

А то је, како тврди премијер, покушај урушавања и дискредитације прве демократске владе у историји Црне Горе, владе без Демократске партије социјалиста (ДПС).

“Није то случајност, већ уигран и добро припреман сценарио. Упркос свему – успјећемо. Морамо сви заједно уложити максималне напоре у циљу стабилизације политичких прилика. У овом тренутку то је наша најсветија дужност и обавеза пред вама, грађанима, јер је то једина мјера одговорне, мудре и зреле државне политике”, навео је Кривокапић у више емитовној него државничкој поручи јавности.

У том циљу ће, како је и планирао, у најскоријем року, покренути дијалог са свим представницима парламентарне већине.

Грађане је позвао да вјерују у заједничку величанствену изборну побједу 30. августа прошле године.

“А ја ћу до краја остати на бранику заштите интереса свих грађана Црне Горе, макар ме и три пута горе осуђивали и нећу никада пристати на уцјене којима се од мене тражи да за цијену мог останка на челу владе издам заклетву коју сам, у тренутку мог именовања, вама најличније дао”, навео је Кривокапић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Поручио је и да по цијену било које функције никада неће прихватити да, како каже, “стварамо друштво у ком само партијама припада оно народно, оно државно, у ком је опет партијски апетит најчешће примарни мотив”. “Такву побједу нисам желио јер то и није побједа. Због таквог пута опет сам условљаван, опет ми пријете губитком повјерења, а народу продубљивањем тензија. Опет сам окривљен за непослушност онима који сматрају да треба да управљају мојом главом и мојим одлукама само зато што сам премијер који не прихавата уцјене”, наввео је Кривокапић.

Додао је да је тешко, како каже, “бити дијете демократије, његово прворођенче, глас његовог вапаја, а овде мислим на све носиоце данашње власти, тешко је бити први, сејати по рођењу, знати све, а тек учити, како се постаје народу доступан након тридесет година апсолутне недоступности”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана