Кривокапић: Нисам тастер-премијер

Танјуг
 Кривокапић: Нисам тастер-премијер

ПОДГОРИЦА- Премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да је био обавезан да дође на сједницу Одбора за безбједност у вези избора директора Агенције за националну безбједност, а изостанак са претходне на којој је требало да буде саслушан у вези шверца цигарета каже да он није „тастер-премијер“.

Данашња сједница Одбора за безбједност није одржана, јер је предсједник тог парламентарног тијела Милан Кнежевић није ни сазвао.

Кнежевић је, наиме, изјавио јуче да је обавијестио предсједника Скупштине Алексу Бечића да неће сазвати сједницу, због, како је рекао, игнорантског односа премијера према контролној улози Одбора и Скупштине и његовог неодазивања на контролно саслушање 2. јуна.

Данашња сједница није одржана јер нису дошли посланици Демократског фронта.

„Моја је обавеза била да се појавим на сједници Одбора као предлагач за предлог који је везан за избор директора АНБ-а“, рекао је премијер након неодржане сједнице, пренијели су подгорички медији.

Упитан зашто се није појавио на претходној сједници, на којој је било планирано његово контролно саслушање у вези шверца цигарета, казао да је „недостојно да неко прозива премијера на тај начин“.

„Ја као премијер не могу да будем толико неодговран и да на сваку причу рекла казала скачем, и у том времену сам имао одбор за једну можда најзначајнију прославу која се дешава ове године у Црној Гори, а то је 50 година од оснивања ЦАНУ-а“, правдао се премијер и додао: „Они мисле да сам ја на тастеру, кликну ме-дођем, и треба да ми суде за нешто што у животу никад не би помислио а не учинио“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана