Кривокапић: Нисам ни просрпски ни проруски, ја сам прорногорски

Танјуг
Кривокапић: Нисам ни просрпски ни проруски, ја сам прорногорски

ПОДГОРИЦА - Лидер коалиције “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић изјавио је вечерас да поједини медији непотребно “спинују” и да он није ни просрпски, ни проруски оријентисан, већ процрногорски, као и да је вријеме шума, о којима прича предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, одавно прошло.

Кривокапић је у интервјуу за сарајевску телевизију “Фејс”, на питање да прокоментарише изјаву Ђукановића за ту телевизију да ће Црну Гору бранити свим средствима, “ако треба и из шуме”, рекао да је вријеме шума било четрдесетих година прошлог вијека”, и “да никоме нормалном не пада на памет да се у Црној Гори враћа у шуме и да из шума рјешава проблеме који су заједнички”.

“Нисам ни проруски, ни просрбијански. Ја сам процрногорски, моја традиција битисања на овим просторима везују моје породице до данашњег дана за овај простор”, рекао је Кривокапић.

На овим просторима се и данас намеће да је најважније национално питање, рекао је Кривокапић и додао да у овом тренутку није битно како се он изјашњава, иако је, како истиче, “то рекао неколико пута”.

Он наводи да га побједа опозиције на парламентарним изборима није затекла, али да многе јесте.

“Мој први излазак пред медије је био 'режим је пао' и упорно сам инсистирао на изузетној излазности коју су грађани схватили као мјеру потребног одзива да би напокон све оно што је ова власт чинила, преко ноћи промијенили”, рекао је Кривокапић са саравеску телевизију.

Кривокапић је рекао да има изузетну сарадњу с лидерима двије коалиције, с којима, како каже, прича о будућности.

Додао је да да је један сат након избора имао информације “да се спрема прича да ће славље које се припрема, а које нико није организовао, бити такво да ће највише застава бити из Русије и Србије”.

“Био сам зачуђен. Схватио сам да се припрема сценарио на који мора јасно да се одговори, да ми имамо став који ће кроз три коалициона партнера да буде такав да искажемо да не учествујемо у томе, а друго, да ће наш однос према будућем дјеловању према Западу бити потпуно исти”, казао је Кривокапић.

На питање да ли ће инсистирати да Мило Ђукановић поднесе оставку на мјесто предсједника Црне Горе, казао да неће инсистирати ни на чему, “осим што је природна мјера потреба грађана Црне Горе”.

“Ђукановић је побиједио на тим изборима, као и на овим изборима, знамо да је то одраз политичке корупције, која је толико изражена и толико је чињеница које говоре о томе. Ова кампања је била врло специфична и тихо одрађена од ДПС... Није мјера предсједника или премијера да буде човјек који ће да заступа 54 одсто грађана, он мора да заступа 100 одсто грађана, без обзира на то што то можда није у интересу његове партије”, рекао Кривокапић.

Казао је и да са предсједником Србије Александром Вучићем “нема никакве релације”.

“Вучић током свог овог временског периода до дана данашњег ме није контактирао. Никада нисмо били у контакту, знам га са медија, другачији контакт нисмо имали. Није звао ни да честита. Знам да сам предводио ову коалицију и да нико из региона није честитао”, рекао је Кривокапић.

“Мислим да је ова побједа доказ да ми заборавимо та инсистирања на националним призвуцима и мјерама које нас сукобљавају. Треба да тражимо путеве сарадње. ДПС нити је до сада била демократска, нити је била социјалистичка. То је била диктаторска партија, она је имала само фини призвук, имала је призвук наставка социјалних елемената, а највећа социјална неправда у региону изражена је у Црној Гори”, нагласио је Кривокапић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана