Кривокапић и представници парламентарне већине без договора о смјени Лепосавића

Танјуг
Кривокапић и представници парламентарне већине без договора о смјени Лепосавића

ПОДГОРИЦА - Састанак представника парламентарне већине, премијера Здравка Кривокапића и дијела министара, окончан је јуче без договора, јер су сви представници партија, изузев УРА Дритана Абазовића, поново одбили да подрже његов захтјев за разјрешење министра правде Владимира Лепосавића, пише подгоричка „Побједа“.

Позивајући се на информације добијене од два извора који су присуствовали јучерашњем састанку у влади, „Побједа“ пише да је премијер Кривокапић током цијелог састанка говорио о Лепосавићу да би га, како се наводи, напустио након 45 минута под изговором да се „доста црногорских градова налази у блокади због протеста комита“.

- Кривокапић је на састанку саопштио низ оптужби на рачун Лепосавића. Између осталог, казао је да је министар правде кадар Демократског фронта који заједно са дијелом међународне заједнице руши његову владу. Казао је и да је то сазнао на миси у Бару, поводом католичког Ускрса - рекао је извор подгоричког дневника.

Рекао је, додаје се, и да је Кривокапић током излагања ,,викао и пријетио формирањем и неких других аранжмана не прецизирајући о чему се ради“.

Састанку су у име партија присуствовали Милош Конатар из Уре, Маја Вукићевић из ДНП-а, Миодраг Лекић ДЕМОС, Бранка Бошњак из ПЗП-а, Симонида Кордић из Нове, Владимир Јоковић (СНП), Максим Вучинић (Радничка партија), Срђан Павићевић из ЦИВИС-а и Момо Копривица из Демократа.

Као подршка Кривокапићу, састанку су присуствовали министри Милојко Спајић, Јаков Милатовић и Јелена Боровинић-Бојовић. Посебно је, према изворима „Побјед“, био љут министар Милатовић који је замерио што на састанак нису дошли сви лидери парламентарних странака.

Посланица ДФ-а Бранка Бошњак казала је новинарима да је на састанку углавном причао премијер Здравко Кривокапић о разрешењу министра Лепосавића.

Лепосавић је саопштио да неће поднети оставку на министарску позицију, док га не разреши парламент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана