Кривокапић ДПС-у и ДФ-у: Поднесите захтjев за неповерење влади

Тањуг
Foto: European Western Balkans

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је данас ДПС-у и ДФ-у да поднесу захтев за изгласавање неповерења влади, јер, како је рекао, њега фотеља најмање интересује, мада, поновио је, неће поднети оставку.

Шеф клуба посланика Демократска партија социјалиста - Либерална партија Данијел Живковић претходно је питао премијера кад ће покренути питање поверења Влади на чијем је челу, имајући у виду да је она изгубила поверење парламентарне већине.

“Ви сте данас нелегитимни председник Владе Црне Горе”, поручио је Живковић Кривокапићу, а пренела РТЦГ.

Кривокапић је,међутим, у Скупштини одговорио да није издао идеју “за будућност Црне Горе” са којом је наступио на изборима прошле године, те да треба да одговара онај ко је ту идеју издао.

“Са вама се могло десити само нешто што је неко унапред пројектовао и дириговао - нема више диктата. Овде владају слобода и демократија. Ви сте научили на диктаторски режим”, казао је Кривокапић.

Поновио је да га популарност не интересују, већ да народу буде боље, додајући да су тајкуни ДПС-а опустошили Црну Гору више него сви тајфуни, а ДПС-у и ДФ-у је поручио да поднесу захтев да се Влади изгласа неповерење.

“Господине Живковићу, као и ДФ, и ви можете да поднесете захтев да овој Влади изгласате неповерење. Зашто очекујете од мене да ја то урадим? Вас само интересује да се вратите на власт, тако што ћете људе у институцијама убеђивати да ова Влада неће дуго трајати. Колико год трајала ова Влада, неће доћи нова на којој ћете ви бити они који ће представљати власт у Црној Гори”, казао је Кривокапић.

Премијер Црне Горе је навео и да није чудо што је министарка просвете Весна Братић завршила на инфузији.

“Министарки не дате да живи на миру, вршите притисак на сваку могућу страну. Тај притисак не може да издржи и није чудо што завршавамо по болницама и на инфузијама. Није само она, него многи од нас”, казао је Кривокапић.

Кривокапић је ДПС-у поручио и да се неће вратити на власт, те додао да је тачно да је изјавио да му се припремало хапшење након потписивања Темељног уговора са Српском православном црквом.

Он је навео да има поуздан извор за те тврдње, али да га, попут новинара, неће открити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана