Кривокапић: Доћи ће до мирне предаје власти у Црној Гори, упркос притисцима

Срна
Кривокапић: Доћи ће до мирне предаје власти у Црној Гори, упркос притисцима

БЕОГРАД - Лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић изјавио је да је убијеђен да ће у Црној Гори доћи до мирне предаје власти, иако увијек постоје притисци.

Кривокапић је рекао да ће на конститутивној сједници Скупштине Црне Горе, која је заказана за 23. септембар бити изабрани предсједник Скупштине и административни одбор, те да ће, највјероватније, бити предложен и мандатар, али је све још у фази преговора и договора.

- Надам се да ће у понедјељак, најкасније уторак, све бити познато - рекао је Кривокапић за РТС.

Поводом најаве да ће нова влада бити експертска и навода да ће он бити нови премијер, а Дритан Абазовић нови шеф дипломатије, Кривокапић је истакао да се они сада договарају и да су тренутни договори такви да не говоре о именима, као и да у свом будућем дјеловању желе да имају све националне мањине, Кривокапић је рекао да су му изненађујуће изјаве које Црну Гору враћају у период који им се приписује - хајдучија или боље речено комитски покрет.

- Сада видите одакле је та идеја комита ако предсједник Ђукановић каже да ће се и он придружити у неким шумама. Ја не знам колико је то сад изводљиво - додао је Кривокапић.

Одговарајући на питање хоће ли се његовим доласком на власт нешто промијенити у односу Београда и Подгорице, Кривокапић је рекао да ће доћи до промјене у свим односима.

- Ми желимо да имамо исти принцип дјеловања, а то је добра сарадња превасходно са сусједима, а и свим осталим државама. То је јасна порука и стално је шаљемо - навео је Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана