Кривокапић: Абазовић говорио да ме неће издати

ГС
Кривокапић: Абазовић говорио да ме неће издати

ПОДГОРИЦА - Премијер Здравко Кривокапић оцијенио је, када је у питању најава формирања мањинске владе, коју би подржала и Демократска партија социјалиста (ДПС), како нема дилеме да иза тога стоји намјера да се та партија врати на власт.

Рекао је да најава формирања такве владе није изненађење, али да јесте разочарање због ранијих изјава потпредсједника Владе Дритана Абазовића.

"Ја сам њега неколико пута питао о тој потенцијалној издаји. Он је мени рекао да ме никада неће издати. Наравно да је ово издаја, не мене лично, личност дође и прође, ово је изадаја народне воље која је била врло јасна", казао је Кривокапић у разговору за Њузмакс Адрија.

Признаје и да није био политички искусан. "Ако сам кренуо у причу са човјеком којем сам безрезервно вјеровао, то је ствар моје слабости. Значи, ја нијесам био политички искусан да би могао да препознам политичке марифетлуке".

Нема дилему постоји намјера да се ДПС врати на власт.

"Као што смо ми бранили светиње, ово је одбрана имовине тих људи на начин што ће они бирати тужиоце и судије, што ће изгласати Закон о поријеклу имовине, али ће зато питати како премијер има нелегитимну кућу у Бијелој и да ли је могао својим радом да направи кућу. Неће се бавити проблемима сопствених кадрова, него их заштитити".

Кривокапић сматра да су избори једина легитимна опција, као и да је иницијатива за скраћење мандата Скупштине једини природан и поштен однос према грађанима.

"Ако сви причамо о тој вољи грађана, дајте да они још једном искажу своју вољу на ванредним изборима", рекао је Кривокапић, а преносе подгоричке Вијести.

Јасно је, каже Кривокапић, и ко је главни разлог што се у посљедњих годину, како наводи, "осоколио" ДПС.

"То су лидери ДФ-а. Они су од почетка били ти који су личним незадовољством утицали да све што ради ова Влада буде прво оцрњено од њихове стране, а онда су се прикључивали посланици или они лидери опозиције који су управо стварали једну слику да на тај начин ова Влада није поштена", казао је Кривокапић.

Истиче да није радио на формирању партије, али не искључује ту могућност.

"Ја сам спреман да живот дам за Црну Гору, то сам неколико пута напоменуо. Ако је то опредјељење које даје бољу будућност, здравију Црну Гору, која ће бити праведнија, да системска солидарност буде изражена, у коме ћемо сви водити рачуна једни о другима, ја ћу се опредијелити да станем на чело те партије или да будем онај који ће то да подржи до краја".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана