Комбајн-банда хара Хрватском: Упадају у поља, обаве жетву и побјегну

Вечерњи.хр
Комбајн-банда хара Хрватском: Упадају у поља, обаве жетву и побјегну

ЗАГРЕБ - За мање од мјесец дана забиљежена је већ четврта крађа кукуруза из поља на подручју Подравине и Вараждина у Хрватској.

Непознати бандити комбајном уђу у поље, обаве жетву и збришу у непознато.

Нови случај догодио се између 15. и 26. октобра недалеко од Калиновца близу Ђурђевца. Како је у уторак јавила полиција, неко је комбајном обрао кукуруз с поља, оштетивши власника за више хиљада куна. У понедјељак је пак вараждинска полиција обавијестила о крађи кукуруза на подручју Лудбрега.

Они су примили дојаву 48-годишњака да му је неко 24. октобра између мјеста Храстовско и Пољанец комбајном побрао и отуђио кукуруз.

"Висина материјалне штете износи око 7.000 куна. Полицијски службеници подузимају радње у циљу проналаска починилаца овог кривичног дјела", навели су у вараждинској полицији.

То је био већ други случај крађе кукуруза на подручју Лудбрега. Полицији је, наиме, већ раније пријављено и да је неко од 17. до 21. октобра на предјелу званом Крчевине код Врбановца комбајном обрао и отуђио три и по тоне кукуруза на пољу 68-годишњака.

"Висина материјалне штете процјењује се на неколико хиљада куна, а полиција трага за починиовима", саопштили су тада из вараждинске Полицијске управе.

Почетком октобра пољопривреднику из околине Вараждина неко је украо 12 редова кукуруза. Оштећени је 65-годишњак пријавио да му је комбајном упао на поље и пожео кукуруз који је засадио.

Несвакидашња крађа догодила се на пољском предјелу званом Пречница између Горњег Ладања и Нове Веси Петријанечке западно од Вараждина. Није познато јесу ли та четири случаја повезана.

Али, звучи готово невјероватно да је непримјетну крађу могуће учинити великим комбајном и да нико ништа није видио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана