Кнежевић: Резолуција о Сребреници најмање писана у Црној Гори

Срна
Кнежевић: Резолуција о Сребреници најмање писана у Црној Гори

БЕОГРАД - Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је да се резолуцијом црногорског парламента о Сребреници ствара нова антисрпска атмосфера и да му се чини да је резолуција најмање писана у Црној Гори и да су њеном усвајању допринијеле НАТО амбасаде.

Он истиче да је било неопходно да се пошаље порука васколиком српском народу, не само у региону, него и у свијету да отпочиње кампања самопризнавања.

"Било је неопходно да се они којих има 30 одсто, а то су Срби у Црној Гори, представе, такође, геноцидним, а да ето, Црна Гора, израста на неке демократске стандарде и нивое и да је спремна да признаје оно што се није признало ни у самој БиХ и око чега постоје и дан-данас различита тумачења", рекао је Кнежевић за РТС.

Он је нагласио да доношење резолуције и смјена министра правде Владимира Лепосавића није могла да се спријечи и да су упозоравали премијера Здравка Кривокапића да се тиме улази у дубоку институционалну кризу.

Кнежевић је поновио да Кривокапић, по свом профилу, по доживљају политике и по свему што је досад урадио, односно није урадио, више не заслужује да буде премијер Црне Горе.

"Готово да нико не може вјеровати да се послије девет мјесеци налазимо у једној ситуацији да нема разлике између спољнополитичких потеза Мила Ђукановића и Душка Марковића са спољнополитичким потезима Здравка Кривокапића који су усмјерени против Србије и српског народа", навео је Кнежевић.

Он сматра да је Кривокапић чак и радикалнији у неким потезима према Србији и српском народу.

Кнежевић каже да се плаши да је та платформа "лансирна рампа за обрачун са државним руководством Србије у априлу 2022. године, када се очекују предсједнички избори и избори за градоначелника Београда" и да очекује "талас доношења сличних резолуција у региону са намјером да се укине Република Српска".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана