Кнежевић: Помирење Кривокапића и Лепосавића кључ опстанка владе

Срна
Кнежевић: Помирење Кривокапића и Лепосавића кључ опстанка владе

ПОДГОРИЦА - Помирење премијера Здравка Кривокапића и министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, кључ је за опстанак владе, изјавио је један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић.

Кнежевић је агенцији МИНА рекао да је криза очигледна и да је настала у влади сукобом Кривокапића и Лепосавића.

Он је казао да је све остало што се дешава и што се десило на састанку премијера и лидера парламентарне већине последица тог сукоба за који, како је казао, ДФ не сноси одговорност.

"Јуче смо позвали Кривокапића да разреши кризу на начин што ће се помирити са Лепосавићем и растеретити парламентарну већину његовог континуираног притиска да гласамо за смену министра правде", рекао је Кнежевић.

Он је казао да је, без обзира на уобичајени сукоб мишљења са премијером, увек спреман за разговор, али не за уцене и притиске да гласа за смену Лепосавића.

Упитан шта ако Лепосавић буде смењен гласовима опозиционе Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића и дела власти, Кнежевић је одговорио да не може "да хипотетише".

"Да ли ће део парламентарне већине гласати са ДПС-ом за смену Лепосавића није на мени да хипотетишем, али свакако мислим да је кључ опстанка ове владе помирење Кривокапића и министра кога је он предложио", закључио је Кнежевић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана