Кнежевић: И даље ме прислушкују и прате, безбједносни сектор није демонтиран

Танјуг
Foto: Дан.ме

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера коалиције ЗБЦГ Милан Кнежевић изјавио је да сумња да га и даље прате и прислушкују, истакавши да је у претходном периоду било много злоупотреба у раду тајне службе.

Кнежевић је на конференцији за медије у Скупштини Црне Горе рекао да је био евидентан обрачун АНБ-а са неистомишљеницима бившег режима. Без обзира на политичке промјене у Црној Гори, нагласио је, није дошло до демонтаже у безбједносном сектору.

Он је нагласио да је АНБ и раније пратила лидере некадашњег ДФ-а, подсјетивши на прислушне уређаје у хотелу „Палас” прије избора 2020. године, када су тамо били смјештени активисти Фронта.

Подсјетио је и да је тужио М портал због навода да је идентификовани сарадник страних служби безбједности и истакао да су спорне текстове писали агенти АНБ-а, а подаци су тајни.

Позива СДТ да га саслушају ако су ови наводи истинити.

„Ако сам ја сарадник онда треба данас да ме ухапсе. Али ако нисам онда предмет треба да преузме ВДТ јер ако агенти кажу да имају конкретне доказе да сам ја сарадник онда је јасна њихова улога, и Управе полиције и АНБ-а”, саопштио је Кнежевић.

Он је рекао да се М портал налази у просторијама Бемакса. То је, каже, наставак рада портала Удар. Сматра да тужилаштво треба да саслуша главну уредницу М портала Даницу Николић али и њега, због навода да су агенти АНБ-а радили за тај портал. Додаје и да се све дешавало док је Саво Кентера био на челу Агенције.

„АНБ је био ударна песница ДПС-а у обрачуну са неистомишљеницима”, рекао је Кнежевић.

Везано за недавни састанак парламентарне већине,

Кнежевић је потврдио да није био присутан.

„А премијеру Милојку Спајићу саопштићу своје ставове мимо медија. Остајем привржен коалиционом споразуму”, казао је Кнежевић, пренео је портал РТЦГ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана