Китаровић се предомислила, тражи канцеларију и послије мандата

Tanjug
Китаровић се предомислила, тражи канцеларију и послије мандата

ЗАГРЕБ - Одлазећа хрватска предсједница, Колинда Грабар Китаровић, се предомислила и одустаје од намјере да не тражи на располагање канцеларију коју ће користити послије истека мандата, 18. фебруара.


Портал Индеx подсјећа да је Грабар-Китаровић започела свој мандат обећањем да ће измјестити предсједнички кабинет са Пантовчака у циљу штедње.

Завршава га, кажу, најавом да ће тражити Канцеларију коју ће користити по истеку мандата.

Она је, наиме, за Нову ТВ рекла да је мислила да након 18. фебруара неће тражити канцеларију, али се, каже, предомислила.

Жели да "настави да ради на брендирању Хрватске" и за то јој, каже, треба база.

Не може, додала је, да сједи негдје и ништа не ради.

Тврди да свог насљедника, Зорана Милановића, неће ни критиковати, ни хвалити, ни коментарисати његов рад.

- Али оно што ћу свакако наставити да ради је брендирање Хрватске, на промоисању наших интереса, на решавању друштвених питања, од злостављања у Хрватској генерално, не само у породици, већ у школама и другим местима, заштити околине, чистом Јадрану и слично - рекла је Грабар-Китаровић.

Према важећим прописима, Грабар Китаровић има право да шест месеци добија накнаду у висини плате која износи 24.376,20 куна нето, а затим још шест месеци 50 посто од те плате.

Као бивша председница има пет година право на канцеларију, на два државна службеника, личног возача и службено возило, а право на физичку заштиту имаће трајно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана