Кажњени због паркирања док су тражили власницу изгубљеног новчаника

GS
Foto: RTCG

Комунална полиција казнила је са 50 евра младиће који су се прије неколико дана непрописно паркирали у центру Подгорице, док су покушавали да нађу власницу новчаника да би јој вратили новац.

Полиција није хтјела да их саслуша, и да им помогне да дођу до власнице, већ им је написала казну. То је Порталу РТЦГ испричала Подгоричанка чије је име познато нашој редакцији, која се захвалила на овом хуманом гесту поштеним младићима из насеља Коник.

Она јеи казала да је захвална тројици младића Сеаду Хосеинију, Бећиру Јашарају и Хасану Муљи.

Они су прије неколико дана, морали да плате чак и казну, приликом потраге за њом, након што је изгубила новчаник. Није жељела да прецизира колико је новца у новчанику имала, али је казала да јој је сваки цент враћен.

“Прелазећи улицу на раскрсници код зграде Општине (раскрница према Старом Аеродрому послије раскрснице код Хилтона) из руксака ми је испао новчаник који су, на моју велику срећу, нашли ови честити момци. Они су покушавали на све начине да пронађу власника новчаника, па су се непрописно паркирали испред једне компаније, због чега им је комунална полиција написала казну у износу од 50 еура”, испричала је суграђанка.

Казала је да су младићи испричали полицији да су у компанију “Оне” ушли након што су видјели да је власница новчаника њихов корисник, и да су тамо молили за број како би дошли до ње, али им полиција очито није повјеровала већ им је написала казну.

“Иако су полицајцима појашњавали да су покушавали да ме пронађу преко филијале “Оне” (у улици Слободе), они нијесу имали разумијевања или нијесу вјеровали овим честитим момцима. Умјесто да им полицајци помогну да пронађу власника новчаника, јер су они имали механизам, поштене момке су "частили" казном. И поред написане казне они су наставили да траже власника новчаника и успјели. Вратили су ми новчаник са свим документима и новцем у њему до последњег цента”, казала је наша саговорница.

У изјави за Портал РТЦГ она им се још једном захвалила и пожељела им сву срећу.

Свакодневно смо свједоци непрописног паркирања у најпрометнијим улицама, и то упркос високим казнама за тај преступ. Међутим, судећи по коментарима грађана на друштвеним мрежама, Комунална полиција не кажњава у довољној мјери, јер су свуда по граду гужве због непрописног паркирања нарочито код Атлас Капитал Центра, али и основних школа и вртића, испред КЦЦГ...

Казне се крећу од 60 до 125 евра, за непрописно паркирање на улицама, тротоарима, бициклистичким стазама, зеленим и другим јавним површинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана