Kарамарко: Осигураћу владу без Петрова, каменчића у ципели

Танјуг
Kарамарко: Осигураћу владу без Петрова, каменчића у ципели

Загреб - Предсjедник ХДЗ и први потпредсjедник хрватске владе Томислав Карамарко први пут је наговијестио да ће Хрватска добити владу без лидера Моста Боже Петрова.

Карамарко је Петрова назвао "каменчићем у ципели".

"Нови избори нису никоме у интересу јер Хрватска не може да приуштити да се зауставе све реформе које смо покренули у Влади. ХДЗ је на челу са мном добио највећи број заступника у Хрватском сабору, а прије мјесец дана 92.500 ХДЗ-ових чланова указало ми је повјерење да водим странку и идуће четири године", казао је Карамарко за Јутарњи.

Он је поручио да их неће издати, већ ће "преузети одговорност и осигурати да Влада, у којој ће ХДЗ без Боже Петрова као каменчића у ципели, у пуном смислу ријечи покренути праве реформе које су потребне Хрватској", пренијела је регионална тв Н1.

"Будимо реални, ово није покушај изгласавања неповјерења мени, него цијелом ХДЗ-у, а онда и Влади. Ми то Божи Петрову и дијелу његових послушника из Моста нећемо допустити", поручио је Карамарко.

Карамарко је јуче оптужио мањинску коалициону странку Мост да заједно са СДП-ом покушава да сруши садашњу владу и на власт врати Зорана Милановића и поручио да неће допустити да њему или ХДЗ-у пресуђују партијски судови.

Хрватска влада прије два дана већином гласова није изгласала неповјерење Карамарку, док су министри из Моста независних листа и њихов лидер Божо Петров били за неповјерење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана