Капетан Драган жели адвоката из Србије

Танјуг
Капетан Драган жели адвоката из Србије

Београд - Београдски адвокат Драган Палибрк обишао је прошле седмице у притвору у Сплиту Драгана Васиљковића познатог као капетан Драган по његовој жељи да га пред хрватским судом брани адвокат из Србије.

Након разговора о припреми одбране капетана Драгана, оптуженог за ратне злочине у Хрватској, договорено је да се Палибрк укључи у одбрану поред два ангажована хрватска браниоца, Слађане Чанковић и Луке Шушка.


Наредних дана судско вијеће Жупанијског суда у Сплиту треба да донесе одлуку да ли адвокат из Србије може да буде бранилац Капетана Драгана.

Адвокат Палибрк је рекао Танјугу да је Васиљковић одлучан да се брани и докаже да оптужбе против њега нису тачне.

"Причали смо три сата и утврдили темеље будуће сарадње и одбране. Капетан Драган је показао велики патриотизам и љубав према Србији и желео би да му Република Србија и њени највиши органи помогну у његовој одбрани у границама својих могућности" рекао је Палибрк.

Он је напоменуо да оптужница против Васиљковића још није ступила на правну снагу.

"На седници судског већа одлучиваће се о правоснажности оптужнице и очекујем да ћу бити тамо. Тек ако оптужница буде потвђена моћи ће да се закаже почетак суђења", указао је Палибрк који има пуно искуства у процесима за ратне злочине како пред броградским Специјалним судом, Хашким трибуналом, тако и пред надлежним косовским судовима.

Према његовим ријечима, Васиљковић је добро и није се жалио на третман у притвору.

Даљи кораци у овом процесу и одбрани Васиљевића биће познати наредних дана.

Жупанијско државно тужилаштво подигло је 8. јануара оптужницу против Капетана Драгана која га терети за ратни злочин против заробљеника и цивила.

Васиљковић је у притвору, пошто је суд у сплиту одбио понуђено јемство за одбрану са слободе од 650.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана