Кадровске промјене у Митрополији црногорско-приморској

Танјуг
Кадровске промјене у Митрополији црногорско-приморској

ЦЕТИЊЕ - Цетињски свештеници Гојко Перовић, Обрен Јовановић и Анђелко Боричић опростили су се данас од својих парохијана ради одласка на друге дужности.

Цетињски свештеници су се опростили на литургији коју је у Цетињском манастиру служио митрополит Јоаникије.

Како је саопшено на порталу Митрополије црногорско-приморске, отац Обрен, који је био и секретар Митрополије црногорско-приморске, нови је архијерејски намјесник херцегновски, отац Гојко ће бити свештеник при подгоричкој Цркви Светог Ђорђа под Горицом, док ће отац Анђелко Боричић бити у свештеничкој служби у Горњо-грбаљској парохији.

Гојку, Обрену и Анђелку митрополит је захвалио на “љубави и труду” који су уложили у своје парохије током њиховог вишегодишњег живота и служења на Цетињу.

Митрополит је оце Обрена и Гојка даривао са по једним крстом митрополита Амфилохија и новим свештеничким одеждема.

Јоаникије је у бесједи рекао да су оци Гојко и Обрен затражили да иду на нове дужности, што је он уважио.

Рекао је и да су поменути оци много учинили на Цетињу, а преласци на нове дужности су “саставни дио динамике црквеног живота, и она је спасоносна”.

Рекао је и да ни мало не сумња да ће оци, као што су били вјерни сарадници блаженопочившег митрополита Амфилохија, бити и његови вјерни сарадници.

Митрополит се одвојено захвалио и оцу Анђелку Боричићу који је 11 година провео у Цетињском манастиру и узрастао уз митрполита Амфилохија, а као успомену на службу у Цетињу, Јоаникије да је даривао иконом Пресвете Богородице Филермосе и свештеничком одеждом.

Предсједник Црквне општине Цетиње Рајко Радусиновћ је опрааштајући се од тројце свештеника рекао да ће њима имена бити златним словима уписана у алманах црквеног живота на Цетињу.

Нови цетински пароси су оци Остоја Кнежевић из Никшића, Игор Пешкан и Душан Биговић, а отац Павле Пајић ће бити нови сарадник митрополита Јоаникија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана