Кабинет предсједника Хрватске: Комшић није ни легитиман, ни релевантан саговорник

Срна
Кабинет предсједника Хрватске: Комшић није ни легитиман, ни релевантан саговорник

Загреб - Кабинет предсједника Хрватске саопштио је да Хрватима наметнути члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић својом сталном неутемељеном антихрватском реториком додатно потврђује да није легитиман ни релевантан саговорник када је ријеч о међудржавним односима или било чему другом.

Из Кабинета хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић реаговали су на изјаву Комшића да се у Хрватској, кроз јавно и политичко дјеловање појединаца, негира злочин геноцида над Србима, Ромима, Јеврејима у Другом свјетском рату у оквиру квислиншке творевине НДХ, а да се у Републици Српској “институционално негира геноцид почињен над Бошњацима у Сребреници и Подрињу”.

“Хрватима наметнути члан Предсједништва Жељко Комшић је персонификација прегласавања Хрвата у БиХ. У недостатку властите визије и способности за рјешавање проблема унутар БиХ, својом сталном неутемељеном противхрватском реториком додатно потврђује како није само нелегитиман, већ није ни релевантан саговорник када је ријеч о међудржавним односима или било чему другоме”, поручују из Кабинета предсједника Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана